úterý 24. března 2015

EVERYTHING IS POSSIBLE!

Proč je to v angličtině? Protože, když se řekne česky "všechno je možné," tak to tak nevyzní. Můžete si i pomyslet úplně obráceně, že "všechno je možný" ve smyslu, že v téhle zemi opravdu ano. 

EVERYTHING IS POSSIBLE! 

Když si vzpomeneš na svůj Sen, už jsi ho začal v malém projektovat. Myšlenky jsou věci. Právě jsi složil malou Rubikovu kostku. A teď udělej jen její větší verzi. Stejně jako jsi použil snění, nyní použij konání. Ale ta kostka Tvého snu už existuje. Rozhlédni se, je kolem tebe něco, co někdo nemusel vysnít?


Foto: autor
Použij páku Vision Boardu. Více v článku Kus papíru jako synchronicita zde.

Je velmi důležité opouštět svou rodnou jazykovou mapu a pronikat na další území. Dostáváte se tak k jiným kódům, k rozdílně naformátovaným matricím a dokonce se pohybujete jinudy i ve svém mozku. 

Například francouzština je spjatá s centry slasti, je to prostě sexy jazyk a je to tak i "doslova". Němčina působí tvrději, je v ní skryta disciplína a pořádek. 

Jak takové rozdílné formátování řeči ovlivňuje celé národy je příklad českého dědečka vs. anglický Grandfather neboli Velký otec. Velkého otce mají i Němci a Francouzi. Na jistém území jste zkrátka za dědečka, jinde zase velkým otcem. 

Jazyk tak kóduje nastavení vnímání a chápaní skutečnosti a zachycuje "osud/karmu" každého národa tak, jak si ho nejen historicky, ale i právě teď utváří. 

Všimněte si, jaký jazyk vás přitahuje. Není to náhoda. Když se jím naučíte vyjadřovat, umožníte se vyjádřit i té částí Já, která ve vás dosud spala. Dostanete do úst nový - jazyk. 

Rozšíříte se, uděláte velký krok ke své plné verzi. Nový jazyk vám poskytne další území, nad kterým jste se dosud nemohli pohybovat a to vás omezovalo. Pro někoho je objev nové řeči tak silný, že se v ní začne cítit jako doma(!), silněji a bezpečněji. Území se stane cílem jeho návštěv nebo pokud se "přeformátování" jeví jako nezbytné, půjde za svým jazykem, přestěhuje se. A je to tak v pořádku. Být kosmopolitní je to, co nás čeká. Zůstávat v kódu, který se nekryje s naším vnitřním, je limitující. 

Podle toho, jak vás různé řeči a země přitahují, si můžete také odvodit svou inkarnační mapu. 

Přijde vám, že naučit se svůj vysněný jazyk je obtížné kvůli počtu slov? je tu statistika, která říká něco jiného:

Španělština má okolo 100 000 slov, avšak již tisícovka vám dá schopnost porozumět 87,8 % mluvené řeči! Dost dobrý, ne? To platí pro všechny jazyky. Dáte jen 500? Spadnou vám procenta, to jistě, ale to už jsme opravdu na dvou, třech měsících investovaného času, navíc objevování nového světa vás chytne, pochopíte, že se stáváte novým člověkem. 

"Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem."  

Skvělý článek zde:

K věci:

Anthony Robbins byl ten, kdo mne "přeformátoval." Jednoduše vzal můj sen a postavil ho přede mne na stůl jako hotovou věc. Znamená to jedno, zrušil jsem plánované představení knihy Synchronní svět na letošním festivalu Evolution, posunul její vydání a vše připravím v plné verzi Snu tak, jak to je. 

Everything is possible. 

Pojďme se podívat na jedno ze skvělých učení Tonyho. Veškeré naše jednání pramení z touhy uspokojit své potřeby. Všichni máme těchto šest potřeb a podle toho, jak jsou pro nás důležitá, tak formují veškerý náš život.

1. Jistota

Potřebujeme se cítit jistí, být nějak seznámeni s tím, co život asi přinese, abychom se cítili bezpečně. Chceme se vyhnout stresu a bolesti, ale také zažít i něco příjemného. Je to náš přežívací mechanismus. A podle síly této potřeby se odvíjí naše schopnost riskovat. Jak ve vztazích či kariéře. Pokud je vaše potřeba jistoty příliš velká, nejste ochotní se vystavit případnému risku a z něj pramenící emocionální zátěži, spolkne vás komfortní zóna. Takoví lidé stráví celý život v nevyhovujícím zaměstnání či vedle partnera, který je na houby. Jejich mozek hlásí: Jistota je jistota. 

2. Nejistota/Různost

Jak je to s překvapením? Chceme se zítra dovědět, že firma zavadí nové postupy a změny? Kromě překvapení, které máme zmapované, které chceme, jako je dárek k narozeninám, zbylá překvapení vyhodnocujeme jako problémy. A právě umění proplouvat "překvapeními" v životě nás posiluje a tuží náš charakter. Jezdíte rádi na dovolenou na jedno místo? V pořádku. Ale pro partnera, který má naopak silnější potřebu určité výše nejistoty/rozmanitosti v životě, to bude nepřijatelné. On chce pokaždé jinam. Rozcházíte se už v jedné potřebě. A vztah není možné udržet, pokud se míjíte už ve třech potřebách ze šesti. 

3. Důležitost

Všichni se potřebujeme cítit nějak důležití, unikátní nebo potřební. Někdo sbírá diplomy a funkce, další shromažďuje peníze nebo hlasy fanoušků. Občas se někdo podívá na vaše tetování nebo náušnici, že? Můžete dosahovat také "velké" duchovnosti, být známí pro svou charitativnost. Můžete cítit touhu být co nejdéle důležití v životě vašich dětí. Pokud si nedokážete tuto potřebu naplňovat zdravě sám v sobě, může jednoho dne explodovat a vaše touha vyrazí na povrch agresivním způsobem. Jak je náhle pro své dítě důležitý rodič, který na něj začne křičet pod vlivem alkoholu? Velmi. Jak je důležitý muž s pistolí v ruce pro osazenstvo restaurace? Najednou je velmi důležitý. Dokonce je to otázka života či smrti. 

4. Láska a spojení

Láska je jako míza života, vlévá nám kyslík do žil, oživuje nás. V lásce jsme skutečně probuzení, každá naše buňka pulzuje radostí, jsme kompletní. Lásku a propojení můžeme cítit v intimním nebo přátelském vztahu, modlitbě či v úchvatné krajině. Když lásku v bolesti ztratíme, stane se, že se raději spolehneme už jen na ten pocit spojení, sbíráme raději už jen malé drobečky lásky. Pořídíte si psa. Vaše spojení symbolizuje obojek.  

Tyto první čtyři potřeby jsou potřebami osobnosti. Dalších dvou nedosahuje každý, jsou už spirituálními potřebami. Opravdové naplnění života však vzniká pokrytím všech šesti z nich. 

5. Růst

Kdo neroste, umírá. Jestliže váš vztah nebo podnikání neroste, jestliže vy nerostete, tak je jedno, kolik máte peněz, slávy, kolik lidí vás miluje, stále je tu něco, co vás občas donutí zničit tabulku čokolády. Růst je podstatou života. A proč růst? Protože pak máte co dát, rozvíjíte svůj dar pro vaše blízké či pro kohokoliv dalšího. Jste "hodnotný" člověk. 

6. Dávání, přispívání. 

A jsme u samotného jádra života. To největší tajemství je dávání. Život není o já, je o nás. Co uděláte jako první, když se něco velkého semele? Zavoláte někomu, koho milujete. Sdílení posiluje váš zážitek. Život je o vytváření jeho smyslu. A smysl nezískáte z toho, co dostáváte, ale co dáváte. Prozkoumejme stále v postkomunistických zemích tak trochu nenáviděné peníze a jakou hrají roli v naplňování těchto šesti potřeb. 

Mohou vám dát peníze jistotu? 100 %. Mohou přinést rozmanitost do vašeho života? Samozřejmě. Přidají vám na pocitu významnosti před sebou samým a ve vaší komunitě? Jasně. A jak je to s láskou?

Za peníze si lásku nekoupíte. Můžou vám přitáhnout nějaký druh partnerství, nějaký druh spojení, ale asi to nebude ten nejvíce naplňující vztah vašeho života. 

Mohou peníze mít vliv na náš růst? Ano, peníze jsou palivem růstu ve vzdělávání, v osobním růstu či v byznysu. A čím více peněz máte, tím více můžete přispívat světu, i přímo finančně. 

Pokud nade vše hodnotíte Důležitost, peníze vás nenaplní, snad jen v případě, že jste je začali získávat z vašeho přispívání světu. A naplnit si pocit důležitosti jen skrz peníze, to je cesta za kterou už mnoho lidí zaplatilo vysokou cenu. Zničíte si zdraví.

Ten pravý pocit důležitosti v životě nemůže přijít z vnějšku, ale zevnitř. Je to jen vaše vlastní úcta k sobě, která vás takto může naplnit. Nikdo jiný tu na to není. Někomu se tento blog líbí, pro někoho je strašný, ale:

Záleží jen na jednom: co si o sobě myslíte vy. 

Nejbohatší člověk na zemi je ten, kdo dokáže oceňovat. 

Vaše sny jsou ve vašem nitru dobře viditelné.
Cením si toho, že se jich nikdy nevzdáte, pamatujte:

EVERYTHING IS POSSIBLE. NEVER GIVE UP.

______________________________________________________________________

Aktuálně:

Srdečně zvu na besedu Synchronní planeta do kavárenského klubu v Café v lese v Krymské ulici v Praze. Čtvrtek 9. 4. od 18 h. Dalším hostem je astrolog Antonín Baudyš. Vstup 150 Kč. Pořádá Labyrint 9. 

Akce na facebooku

______________________________________________________________________

Anthony Robbins navštívil poprvé střední a východní Evropu, a to 20-23. 3. 2015 v polské Poznaňi. V okamžiku jarní rovnodennosti, zatmění a Supermoonu. Doporučuji se zúčastnit jeho tréninku, je to ohromující zážitek. 

Osm tisíc lidí v unikátní moment dle vyjádření jedné účastnice "převibrovalo všechny své buňky" a rozptýlili se po Evropě zpět do svých domovů. Tomu říkám Transformace. Díky Tony!

Video vám dá obraz vrcholné atmosféry ZDE.

Pro ty bez facebooku je tu můj záznam:

 

_______________________________________________________________________

Večerní aktualizace - citáty "Everything is possible."

"Život člověka je to, co z něho udělají jeho myšlenky."

Markus Aurelius

"Člověk dosáhne toho, co si umíní, jen když to chce doopravdy. A tajemstvím úspěchu je účelná vytrvalost."

Benjamin Disreali

Člověk je obrazem toho, o čem celý den přemýšlí."

R. W. Emerson

"Člověk, který má jasně určené poslání, ho musí dosáhnout. Nic nemůže zabránit vůli, která ho má naplnit."

Earl Nightingel

"Největší objev mé generace je to, že lidské bytosti mohou změnit své životy a to změnou svého myšlení. Je obdivuhodné, jak vytrvalé očekávání toho nejlepšího, uvádí do pohybu síly vedoucí k tomu, aby se to nejlepší opravdu zkonkretizovalo a zhmotnilo."

Wiliam James

"Pro věřícího je možné všechno."

Marek 9.33

"Lidé vždycky dávají vinu prostředí za to, jací jsou. Nevěřme na prostředí. Lidé, kteří chtějí v tomto světě uspět, si prostředí najdou. A když žádné nenajdou, vytvoří si ho."

G. B. Shaw

"Jednejte jakoby nebylo možné neuspět."

Dorothea Brande


Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat