pátek 12. května 2017

Mistrovství světa v hackování

1. Na příkladném prvním místě je zahrádka. Matrix neumí zdanit vaše dýně, nezabalí mrkve do divného plastu a nepostříká šedesátkrát vaše jablka. Pletím, hrabáním, sázením, zaleváním, vaší vlastní bio energií vzniká skutečný plod. Z pohledu země dělce je pocení ve fitness klubu spíše podivnou produkcí. Nemyslím si, že kdyby se politické špičky věnovaly zahrádce a pozorovaly vyrážející pupeny či sledovaly radostný bzukot prvního hmyzu, že by vůči sobě chovaly stejnou nenávist, jakou dnes ukazují. To si dobrý hospodář nemůže dovolit, pravidelně pleje, udržuje zahradu průběžně v dobrém stavu a nepoužívá nečistých prostředků. Chápe, že proces růstu je křehký, vyžaduje trpělivost a je si vědom toho, že vše souvisí se vším. Dělat své vlastní zahradě naschvály by nedovedl, jednak ji miluje, protože ji spravuje a jednak ho ta stejná zahrada živí. Inu, každý zeman by se měl dovedně starat o svou zem. 


Foto:autor
Pražský člověku (Homo Pragensis) vystav aspoň za okny umný truhlík s hlínou a sleduj, jak si štasten, že petržele, pažitky, tymiánu, oregánu či majoránky se ti dostává z vlastního. A pro zbytek lze vyrazit ke svému lokálnímu farmáři.  (Tip Kubajz)

2. Druhé místo v našem pomyslném mistrovství v hackování dobrých věcí je "laskavění". Označuji takto bod, kdy se překonávám. Třeba se mi nechce omluvit, protože jsem se utrhl. Ale udělám to. Laskavění celkově je i více dotyků, naslouchání a vůbec všeho, co vyvolává lidské teplo. 

3. Prosté usmívání se. Lze užívat jen vnitřně, projeví se navenek. Z tohoto pohledu jsou tu mezi námi nejdůležitější pokladní. Ty nejlepší dokáží poslat lidské teplo až k tisícovce dalších denně. To už je skutečná biomasa. 

4. Podívat se na film I dva jsou rodina. Nejlépe dnes večer.

5. Ochutnat a stát se závislým na minerální vodě Il Sano. V tomto případně jednoznačně doporučuji propadnout a to až na dno.

6. Vypnout "zamyšlenou" chůzi. Synchronicita má pro vás připravený ten nejúžasnější vzkaz, chce vás provést za oponu i několik životů a odhalit nejhlubší tajemství a vy si zrovna opakujete v duchu nějakou "nasírací" hlášku kole
gy z práce. Nehledě, že kolem vás universum rozehrálo skvostnou velkolepou hru. Jmenuje se jaro. Synchronicita probouzejicího se života. 

7.  Sedmička je samozřejmě ráno. Ráno vystřelujete šíp do celého dne. Kdo nechává ráno náladě z noci, která může být všelijaká, mohl by a je to žádané, vystřelit svou náladu výš. Předpokladem je se zasmát. Pouštím si ráno pár minut dobrého stand-upu nebo slam poezie. Vlastně se na rána těším. 

8. Začít dávat. Někdy se něco pokazí a jenom berete. Iphony, slevy, atmosféru v místnosti,  energii, pozornost, prostor či intimitu. Zvykli jste si brát, začali jste mateřským mlékem a udělali si z toho jednostranný byznys. Zpravidla se časem dostaví pocity, abych tak řekl na hovno. Nikoho nemůže opravdu naplňovat energetické drancování svého okolí. Jedno z nich se příkladně nazývá stěžování. Přítomnost takových lidí "ztěžuje", je tíživá. Toxikují svou tíhou okolí. Někdy se "upíři" stávají dobrými světci, pokud tedy u nich dojde k takzvanému obrácení.  

9. Je třičtvrtě na devět. Z kuchyně slyším hlasy. Večeří a směje se tam má rodina. Zítra čekáme návštěvu. Čeká nás nádherný společný den. V minulém díle jsem vám nabídl více než 10+ hacků pro lepší život. Vyzval vás, abyste mi poslali své a že spolu uvaříme hackerskou kuchařku. 

10. Přišlo mi jen málo tipů. Štvalo mě to. Měli jste to na jazyku, byli jste blízko, ale řekli jste si, že to někdo udělá za vás. Myslel jsem na to při chůzi, proč to tak je. Podíval se na film I dva jsou rodina. A odpustil svému očekávání a zklamání. Starali jste se o svou zahrádku. Pracovali od rána. Hledali okamžiky pro zasmání. Ukládali ke spánku své děti. Odpouštěli si.

Vyhráli jste mistrovství vašeho světa v hackování. 

Komentáře

2 komentáře: