úterý 10. září 2013

Jak jsem se stal info-podnikatelem

Pátek večer, jsem na Zličíně. Pod mou pojízdnou čajovnou ve VW Transporter 3 leží nejlepší technik na tyto minibusy. Auto musí být opraveno, zítra ráno je čajbus objednaný na festival do Litomyšle. Měl jsem si vůz vyzvednout kolem páté hodiny odpoledne. Zaplatil jsem za opravu, odjel a ještě po cestě se vůz znovu rozbil. Vrátil jsem se se štěstím na dvojku do servisu a přiměl technika, aby se vrátil k opravě. Vůbec si nepřipouštím myšlenku, že bych na akci nedorazil. Technik naslouchá zvukům z auta a rozhodne se vyměnit ještě spojkový váleček. Nechce být v pátek pozdě večer v práci, ale jsem neoblomný. Ve 22 h obdržím telefonát, zda bych se mohl objevit v 5:30 ráno na Zličíně a odjet na víkend do Rakouska. Odpovídám, že mám závazky, které musím splnit. O pár desítek minut později opouštím servis, je skoro půlnoc a auto přestane v jeden moment zase řadit. Do Litomyšle nemohu odjet.

Vzdávám to.

Vytahuji telefon a potvrzuji odjezd.

Nebyl to obyčejný víkend. Přesně naopak. Byl neobyčejný, stal jsem se na něm info-podnikatelem. Co to je?

V mém případě to, že knihu Synchronní svět vydám jako e-book. Tištěná verze bude jen na přání k on-line verzi.

Musím to tak udělat. V autobuse putovala parta českých info-podnikatelů a strhlo mě jejich nadšení. Moje myšlení už nikdy nebude jako dřív. Neznám zajímavější obor. Suveréně nejdůležitější víkend tohoto roku.

Proto radím každému to samé. Převeďte vaše aktivity na internet. Budete první. Váš e-book "Jak se stát sama kadeřnicí" si koupí tisíce lidí. Za rok již můžete být druzí nebo třetí. A trh již bude nasycený.

Člověk míní, synchronicita mění.

Je to zvláštní představa, že bych si odvezl opravené auto a dorazil v podvečer do Litomyšle. Zastihl by mě tam telefon, na který bych odpověděl: "Díky, ale tohle se mě netýká, nejsem v Praze a zítra ráno mám akci."                                                                                                                                                          
A tak musím uznat, že je tu nějaká inteligentní síla, která zjevně ví, co je pro nás nejlepší.

Možná stačí říct, že je to o proudu. V momentě, když jsem zvedl telefon a zaslechl, zda je možné, abych byl zítra ráno na Zličíně, zpozorněl jsem. Takový kód, šifra. Já totiž už na Zličíně byl, v servisu. Cítil jsem, jak se to jemné předivo proudu začíná přesměrovávat a vytvářet nový směr. A byl to hukot. Součástí víkendu byl rafting a canyoning a tak jsem si "proudu" užil za ty dva dny opravdu dost.

Z víkendu si vezu další bonusy:

V branži podnikají lidé se smyslem pro humor, super!
Na videích často působí jako divní týpci, ale v reálu jsou úplně v pohodě.
I největší kafaři si dali matchu a to dost.
Mám podporu od svých nových partnerů na svoji knihu.

Dostal jsem na výletě dva nápady na projekt, opět synchronní cestou. Byl jsem pozorný ke svému okolí a "stáhl si" ze "Světa v obrazech," jakési neviditelné výstavy, která kolem nás všech neustále probíhá, dva cenné vjemy, které využiji v podnikání. Nikdy bych na tyto nápady nepřišel, nebýt těchto "předobrazů."



Proto tvrdím, že metoda, kterou ve své knize představuji, je využitelná ve všech oblastech lidského konání.

Jak se liší obyčejný business proti synchronnímu businessu?

Zásadně. Synchro business pracuje s vyšší inspirací. Zatímco běžně řízená firma je omezována lidskými hranicemi a možnostmi, v synchro businessu žádné takové limity neexistují. S čím se zde pracuje, je neomezený potenciál, dokonce takový, o kterém ani nic nevíte.

Můžete mínit cokoliv, ale synchro business bude vždy o krok dál. Nikdy žádná slepá ulička. Jen věčný proud.

O prospěšnosti synchronně řízené politiky bych se měl také zmínit. Politik pracující v režimu Synchromysl by neměl jiné cíle, než své okolí harmonizovat, synchronizovat. Proto pošlu svoji knihu vybraným politikům.

To už působí dost odvážně, co?

Klid, vždycky je tu možnost se na volání synchronicity vykašlat. Nikdo se na vás zlobit nebude.

Jen nepojedete do Rakouska, neseznámíte se s top info-podnikateli v Čechách, neukradnete omylem magnetickou kartu hotelu Sheraton v Salzburgu, nedostanete dva geniální synchro nápady na business, neprochrápete celé pondělí a nenapíšete o tom ve tři ráno na úterý tento blog.

S vaším životem se prostě vůbec nic nestane.

To je zase "pohodička," že?

Komentáře

8 komentářů:

  1. Hihi, to si říkám celou dobu, že to vydáš jako ebook. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tož hezky jsi to napsal Kamile :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kamile, byl jsi nejlepší český skokan v Rakousku! Ať se ebook vydaří!

    OdpovědětVymazat
  4. Zvláštní, nějakou synchronicitou jsem se dostal na Váš blog a právě v období, kdy uvažuji o sepsání svého e-booku. Zcela věřím v synchronicitu událostí i vyšší vedení, pokud se mu člověk odevzdá. Díky za Vaše myšlenky a postřehy. A na knihu se těším.
    Pěkné babí léto přeje Petr (www.seste-slunce.cz)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji a ať vás kompas dovede k vašemu e-booku!

    OdpovědětVymazat