pátek 8. března 2013

Plankton pro vaši duši

Fajn, místo objevování duše a těla jedné dívky ležím v nemocnici a v noze mám čtyři hřebíky. Pardon, tak se tomu tady nesmí říkat. V papírech mám ty hřeby nazvané jako kovové části. To je ta zdejší diplomacie. Taky tu nikdo neumírá, můžete tak akorát exitovat. 

Foto:autor

Pravda je taková, že synchronicita je jev, který zcela může změnit chápání celého našeho světa. Je schopna proměnit uvažování lidstva takovým způsobem, že následek bude nedozírný. Půjde o kvantový skok v evoluci lidského vědomí.


Děje se to právě teď.


Otevřete se. Mluvte o tom. Nestyďte se.


Ano, vaše zážitky budou spoustě lidí připadat jednoduše bláznivé. Klasická psychiatrie neuznává možnost existence takových prožitků a označuje je za psychotické. To se právě teď mění.


Poslední se stávají prvními.


Jak to? Inu, bez rozvinuté pravé mozkové hemisféry se v novém světě neobejdete. Bez tvořivosti jste namydlení. Nápady, vize, inspirace jsou v současnosti tou nejcennější komoditou. Ostatně éra korporátního kapitalismu pomalu končí. Už není třeba stejnoměrných, školou vysoustružených, poslušných koleček do soukolí hierarchicky řízené firmy. Ne, náskok získáte jen originalitou.

Buďte sví.


Jak známo, všechny největší vědecké objevy a umělecká díla jsou jen a jen výsledkem tvořivosti. Alarmující je, že když vstupuje dítě do první třídy, jeho vrozená tvořivost je na 95 %, vysokou školu pak opouští jen s 13 - 20 %. Jenom "objevit" téma na diplomku dalo zabrat, že?


Přesto by bylo dobré, dostat tak "pravohemisférou kauzu" i do hledáčku vědců na poli vědomí, tedy psychiatrů. Potíž je v tom, že se s ní hůře v akademickém světě zachází. Ano, opět Klaus vs. Havel. Otevřenost ke vnímání tohoto fenomenu je přeci jen většině vědců z podstaty jejich přísně logického myšlení omezena. Americký psychiatr Bernard D. Beitman M.D. však soudí, že asi jedna třetina americké populace má v současnosti otevřenou mysl tak, že synchronicita je již běžnou součástí jejich života. A to není vůbec málo, zdá se, že brzo dojde (třeba právě dnes) k vyrovnání sil a přeměně paradigmatu. 


Zkontrolujte si, zda i vy jste již IN, mohli byste totiž začít v životě zaostávat za vědomější, šťastnější a úspěšnější většinou. 

Tato čísla se mohou u jednotlivých národů výrazně lišit. Ty přírodnější z nich budou vpředu, vzpomínáte na film Nádherná zelená? Tam došlo ihned ke komunikaci mezi vzdálenými lidmi, nikoliv jen tak wireless, tedy bezdrátově, nýbrž skutečně wireless, totiž přímým přenosem z mysli do mysli. 


Beitman publikoval Manifest studií náhody v předních vědeckých časopisech. Pozornost akademické obce vyvolala diskuzi, která by mohla jednou vyústit k vytvoření vědecké teorie fungování synchronicity. 

Než se toto podaří, můžeme si prožít svůj vlastní kvantový skok ve své mysli a to tady a teď. Uvolněte se, prosím. Jedeme si pro synchronicitu, byť v její nejjednodušší formě. Ta opravdu začíná jen v rovině statisticky nepravděpodobné shody náhod. Tedy pro nás, pro jejich aktéry měla hodnotu života a smrti. Pozorujte při čtení vaši mysl, dopad na ni může dosáhnout biblických rozměrů. 

Allen Falby je dopravní strážník na dálnici v Texasu. Jednou v noci ve službě má těžkou havárii na motorce, praskne mu hlavní tepna na noze. Leží na silnici pod těžkým motocyklem, za několik okamžiků vykrvácí k smrti. Naštěstí ho nalézá muž jménem Alfred Smith, ováže mu ránu škrtidlem a lékaři mu sdělují, že mu tím zachránil život. Falby strávil mnoho měsíců v nemocnici, prodělal několik operací, ale nakonec se dokázal vrátit zpět. O pět let později je znovu ve službě, a dostává jedno z rutinních hlášení o nehodě. Nachází zde muže uvízlého v rozbitém autě a s proříznutou tepnou na noze. Falby mu zastavuje škrtidlem krvácení a zachraňuje ho. Teprve pak zjistí, že to je Alfred Smith! Tedy muž, který mu před pěti roky stejným způsobem zachránil život.

Myslím, že je to dobré učivo pro základní školu. I ve věznicích, kde se jen čeká, až se "klient" jaksi sám od sebe napraví vězněním by takový příklad vyvolal slušnou odezvu. Nikde žádný chlapík s biblí. Suchý, čistý synchronistický fakt. Aby bylo jasné, pro mne je bible dobrým zdrojem, chci jen upozornit na nepopiratelnou výhodu charakteru synchronicit. Je zcela nenáboženský. Žádná duchovní tradice si ho nemůže přivlastnit. V jeho jménu nebyl a ani nemůže být spáchán žádný zločin. Pracuje jen s fakty, skutečnými událostmi.

Jasně, klid, myslím i na vás, skeptičtější. Byla to jen náhoda. Prostě jsem jen blbě došlápl na schod. Není v tom nic psychosomatického. Nesouvisí to vůbec s ničím. Samozřejmě je ta událost naprosto izolovaná od mého života, od veškerého mého konání a cítění. Všechno je přece ryze oddělené a nikterak spolu nesouvisí. Haha, to by také někdo mohl tvrdit, že nějaký mrňavý plankton má vliv na můj život tady? Prosím vás, to je tak daleko, to je přece úplně cizí jev, nepatří nijak do mého světa.

Budu končit, mám strašný hlad


Komentáře

3 komentáře: